HypnoBirthing – Voor een ontspannen bevalling in Apeldoorn

HypnoBirthing Apeldoorn

HypnoBirthing cursus in Apeldoorn

Hypnobirthing® is een zwangerschapscursus die je samen met je partner of je geboortepartner volgt. Ik geef deze cursus in Apeldoorn en omgeving.

 

Het is een methode die inmiddels wereldwijd bekend is dankzij de Amerikaanse oprichtster Marie F Mongan.

 

Hypnobirthing zorgt zowel fysiek als mentaal voor totale ontspanning waardoor jij goed in jezelf kan keren en je lichaam en je kindje hun werk kan laten doen. Het is zowel een methode als een filosofie die ervan overtuigd is dat een bevalling prima kan verlopen zonder complicaties, hevige pijn, stress en angst.

 

Tijdens de cursus leer je diep ontspannen en dat in combinatie met ademhalingsoefeningen. Dit wordt dan ook het stukje Hypno in Hypnobirthing genoemd.
 Of je nou thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, of het jullie eerste kindje is of jullie derde: hypnobirthing heeft waardevolle voordelen. Ontspannen, kalm en vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan, dat is van essentieel belang om je kindje rustig en gemakkelijk op de wereld te brengen.

 

Hypnobirthing gelooft in het belang van de samenwerking tussen de aanstaande moeder, vader (of geboortepartner) en baby. De methode ondersteunt de aanstaande vader of geboortepartner bij zijn rol om een veilige en ontspannen sfeer te waarborgen zodat moeder zich compleet kan overgeven aan het magische proces van haar lichaam; de geboorte.

Omdat ik per januari 2019 bewust geen lid ben van de Hypnobirthing Nederland vereniging kan het zijn dat jou verzekering de cursus niet meer (volledig) vergoed. Is om deze reden een cursus volgen bij mij niet mogelijk? Mail dan gerust en vraag naar de mogelijkheden.

Waarom ben ik geen lid meer? In de 5 jaar dat ik nu de cursus geef heb ik ervaren dat wat Marie Mongan voor ogen heeft niet altijd werkt en past bij de Nederlandse mentaliteit. Daarnaast ben ik nu “vrij” om jullie te voorzien van de laatste mp3 bestanden en aangepast boek materiaal.

Wat doen we in de cursus HypnoBirthing?

  • Over hoe de geboorte lichamelijk nou precies werkt
  • Technieken om zelf diep te ontspannen.
  • Om de natuurlijke endorfine (pijnremmer) in je lichaam te activeren.
  • Om angsten en negatieve gedachten los te laten
  • Verschillende ademtechnieken zodat je tijdens de bevalling diep kunt ontspannen en er meer zuurstof naar je geboortespieren kan gaan.
  • Om nog beter naar de signalen van je lichaam en je baby te luisteren.
  • Het maken van een geboorteplan, en het communiceren van jullie wensen met zorgverleners.
  • De geboortepartner zal leren hoe hij de aandacht van de aanstaande moeder kan vasthouden zodat ze zich kan focussen op de bevalling.
HypnoBirthing en Meer is gecertificeerd.

Iedere maand starten er cursussen Hypnobirthing, neem vrijblijvend contact op voor een datum die bij jullie past.

Verdere informatie

Wat: Hypnobirthing cursus

 

Waar: Apeldoorn

 

Wanneer: Eenmaal per week, 4 weken lang

 

Groep aantal deelnemers: Maximaal 8 stellen

 

Tijd: van 19:00 tot 21:30 uur

 

Prive persoonlijk: Les per koppel

 

Kosten groep: €310,- per koppel inclusief Nederlandstalige MP3 regenboogonstpanning en meer mp3 bestanden die jou helpen ontspannen. Bekijk hier de vergoedingen voor Hypnobirthing 2022!

 

Kosten prive: €450,- per koppel, inclusief boek over hypnobirthing en Nederlandstalige MP3 regenboogonstpanning.